Silencis, gestos, moviments, accions

PuntMoc és una companyia de teatre físic i clown, nascuda el 2001, formada pels tres germans Boada; Hèctor, Juli i Guillem. Dedicada completament a l’exploració del llenguatge més intrínsec en l’humà, com és el moviment, i en la búsqueda d’allò més genuí que amaguem dins, d’on es serveixen de l’expressió clownica, PuntMoc compta ja amb cinc espectacles en la seva trajectòria, tots de creació pròpia, i produïts per la pròpia companyia, tant de sala com de carrer, així com compta també amb una gran activitat en la creació de petits esquetxos i improvisacions per a ocasions especials, temàtiques i intrusions en l’espai públic.

Tot i així, la companyia no s’emmarca en cap llenguatge ni estil, ja que el seu objectiu principal és la recerca de l’expressió màxima de l’ésser. Per això en cada espectacle ha utilitzat, inclòs i explorat noves tècniques que han aportat diferents estils i continguts tot i no abandonar (almenys fins el moment) l’eix del que parteix la companyia: teatre físic i clown.

2017- Denarius World (teatre físic, clown i veu)

2012- GagsOnTrix (teatre físic i clown)

2010- Don’t worry… be dead ( teatre físic, clown i multimèdia)

2009- Maronia (teatre físic, clown, acrobàcies i música en directe)

2003- El carrer de les bambes (teatre físic, clown, malabars i acrobàcies)

En aquest camí, els tres germans han anat evolucionant en l’expressió més pura, el que els ha anat portant cap a la nuesa de l’actor fins on, en les últimes dues produccions de la companyia, són l’únic element escènic amb que compta l’espectador per seguir les històries que proposen. Només acompanyats de requisits tècnics sonors i il·luminadors, els tres actors, sense atrezzo ni decorats, recreen imatges, situacions, elements i personatges amb els que aconsegueixen que el public visualitzi el seu propi decorat. Un exercici d’imaginació i de creació col·lectiva constant i inconscient.

La companyia treballa temes actual i/o atemporals des d’una mirada moderna i crítica. Amb un llenguatge estimulant i una posada en escena molt rítmica, vol arribar a un públic bàsicament jove (14- 35 anys), que acostumat a l’alt estimulatge dels mitjans de comunicació i les modernes produccions televisives, creu que el teatre no complirà les seves expectatives. PuntMoc es dirigeix també al públic interessat en les noves formes de creació i nous llenguatges. Al no emmarcar-se en un estil i forma concret, sinó en la exploració i búsqueda d’allò nou, els seus espectacles requereixen concentració, interès cap al desconegut, i obertura de ment.

L’any 2001 neix PuntMoc, companyia centrada totalment en el teatre físic, gestual i l’humor absurd, fundada per 4 germans Boada, guionistes i actors. Des del seu inici, el germans Boada han realitzat quatre espectacles de llarga durada, tant de carrer i de sala, a la vegada que han creat animacions i sketchs amb diverses temàtiques i amb la possibilitat de ser personalitzats a la carta. Tots els seus treballs són de creació pròpia amb idea original, guió i interpretació de PuntMoc. L’any 2002 van crear el seu primer espectacle, El carrer de les bambes, un espectacle de carrer on incorporaven tècniques de malabars i acrobàcia. Durant el 2004 un dels germans, Pau Boada, abandona la companyia tot i participar esporadicament com a substitut cover. D’aquesta manera PuntMoc es consolida amb l’estructura actual de trio, format per Guillem, Juli i Héctor.

L’any 2009 PuntMoc estrena el seu primer espectacle de sala, MARÔNIA, conjuntament amb el grup de música folk Bauma. La recepta es composava de teatre gestual, música en directe i molt d’humor. Amb aquest espectacle la companyia va recòrrer diversos teatres, sales i festivals de l’estat, amb una gran acollida per part del públic i programadors. A l’any 2010 estrenen Don’t worry, be dead…, un espectacle-documental de carrer amb un humor més cínic i crític. Aquest espectacle va fer una gira durant l’estiu, en la que van recórrer tota la península i part de Portugal. Al 2012 comencen el procés de creació d’un nou espectacle, GAGSonTRIX!, en el que participa Rakel Ezpeleta en la direcció. Aquest espectacle es representa en nombrosos teatres i festivals nacionals i es representa al Festival de Mim Chuncheon de Corea del Sud i al Festival MimOff de França on surt amb el tercer premi al millor espectacle. L’any 2013 l’espectacle guanya tres premis a la Mostra de Teatre de Barcelona: Millor Espectacle, Millor Actor (exa equo) i Premi del Públic. També s’enduu el Premi a Millor Actor (exa equo) al Festival Internacional de Teatro Noctivagos de Toledo. l’Any 2016 torna a ser galardonat amb el premi millor espectacle del Wine Festival de Radebeul a Alemanya.

Actualment arrenquem amb un nou projecte; Denarius World que després de dos anys de creació, s’estrena a la Mostra de teatre d’Igualada, per començar temporada al teatre Regina de Barcelona a l’Octubre del 2017. Aquest espectacle sota la direcció conjunta de Oscar Valsecchi i Valentina Temussi fa un pas més enllà en la maduresa de la companyia i vol marcar la línia d’estil; La crítica, la ironia, la sàtira, l’humor, el gest, el cos i aquesta vegada com a novetat s’endinsen dintre del món de la veu i la música com a un eix bàsic de la obra.

Des hectordels 15 anys dedica la seva vida a les arts escèniques, combinant diferents tasques, entre elles i de forma notable la d’actor. S’ha format com a intèrpret en diversos cursos intensius i d’especialització en malabars, acrobàcies, view points i contacte impro, improvisació teatral, tècnica de la veu i saxo, entre d’altres. Actualment està cursant el segon any de Mim Corporal Dramàtic a l’Escola de Teatre Físic Moveo de Barcelona. És un dels fundadors, guionista i intèrpret de la companyia PuntMoc des del l’any 2001. També ha treballat amb altres companyies de teatre físic i experimental com Vol-Ras Teatre, La Quadra Màgica, Cia Les Roses, Pau Faust i Dr Alonso o The Balls, i davant la càmera.

La seva formació s’ha nodrit de cursos intensius de tècnica de veu, veiw points i contacte impro, malabars, acrobàcies, improvisació teatral, etc. Ha realitzat estudis acadèmics a l’Escola Escala Teatre de Barcelona. Combina la seva faceta d’actor amb la de músic, formant-se com a tal a l’Escola Ràdio Banda de Barcelona com a percussionista. És un dels fundadors, guionista i intèrpret de la companyia PuntMoc des del l’any 2001. També ha treballat amb la Companyia Teatre Foment de Piera i en spots publicitaris amb l’agència Actors Gallery. Com a percussionista treballa amb el grup de música experimental Enga Bucle després d’una llarga trajectòria en diverses formacions musicals.

guillemHa realitzat diversos cursos intensius de tècnica de la veu, moviment corporal, malabars, view points i contact impro, improvisació teatral, etc. També ha rebut formació a Moveo Escola de Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic durant l’any 2012. La seva carrera es centra en la música: ha cursat Grau Mitjà d’Estudis Musicals al Conservatori d’Igualada. És un dels fundadors, guionista i intèrpret de la companyia PuntMoc des del l’any 2001. També ha participat com a actor de la Companyia de Teatre Foment de Piera en varis muntatges teatrals. Com a músic (guitarra, piano, saxo i clarinet) ha format part i ha col·laborat amb formacions musicals com La Enga Buclé i Letengers, entre altres.